Steunzolen voor kinderen

Voeten in de groei kunnen best wat steun gebruiken. Soms is het zelfs nodig om de voetstand van de kinderen zachtjes te corrigeren.
 
Platvoeten, knikvoetjes of naar binnen wijzende voeten zijn veel voorkomende voetafwijkingen bij kinderen. Is de afwijking ernstig of veroorzaakt het pijnklachten of vermoeidheid? Dan zijn steunzolen zeker aangewezen. Die ondersteunen de voet en corrigeren de voetstand, en dus de hele lichaamshouding.
Steun van klein tot groot
 
Laat uw kind ze lang genoeg dragen, dan staat hij als volwassene recht in de schoenen.
 
Kindervoeten groeien snel – wij zorgen ervoor dat hun steunzolen meegroeien. Om de drie maanden komt uw kind op controle en passen we – wanneer nodig – de steunzool aan. Gratis. Zo weet u zeker dat onze steunzolen de voeten van uw kind blijvend en correct corrigeren.
 
 

Steunzolen voor volwassenen

Hebt u regelmatig branderige, vermoeide voeten, overmatig veel eelt en likdoorns, pijnlijke benen, een blessure of voetafwijking, knieklachten of reumatische aandoeningen? Dan bent u waarschijnlijk toe aan steunzolen.
 
Heeft u regelmatig branderige, vermoeide voeten, overmatig veel eelt en likdoorns, pijnlijke benen, een blessure of voetafwijking, knieklachten of reumatische aandoeningen? Dan bent u waarschijnlijk toe aan steunzolen.
 
Steunzolen op maat ondersteunen en corrigeren de hiel, voetboog, spieren, ligamenten en pezen in de voet. Zo loopt u weer zoals de natuur het voor u bedacht heeft … zonder pijn. Onze steunzolen zijn op maat van uw voeten gesneden. In tegenstelling tot confectiezolen, voldoen ze helemaal aan uw behoeften.
 
De meest voorkomende redenen om steunzolen te dragen zijn hielpijn, pijn aan de voetboog, pijn bij reuma en pijn bij senioren.
 
Hielpijn
Hielspoor of plantaire fasciitis is de ontsteking van het bindweefsel dat in de voetzool als stabilisator en schokbreker werkt. Die ontsteking is de meest voorkomende oorzaak van hielpijn. U bent er zeker vatbaar voor als uw voeten abnormaal fel naar binnen draaien (overpronatie). Bij het stappen komt uw hiel verkeerd op de grond neer. Zo overbelast u met elke stap uw hiel en ondervoet. Gradueel wordt de druk erger en zorgt voor pijn die kan komen en gaan, maar uiteindelijk blijft. De maatwerksteunzool stuurt de foutieve hielgang bij en ondersteunt de voetboog. Uw voet wordt ontlast en u stapt weer pijnloos.
 
Pijn aan de voetboog
Pijn aan de voetboog is gewoonlijk het resultaat van platvoeten, verhoogde voetbogen, lang staan, stappen en lopen, blessure en natuurlijke slijtage. Door de voetboog zacht te ondersteunen, verdwijnt uw pijn, en voorkomt u dat u voetproblemen ontwikkelt, zoals artritis, likdoorns en hamertenen. Bij een goed ondersteunde voetboog wordt bovendien de natuurlijke slijtage vertraagd.
 
Pijn bij reuma
Ook reuma kan u veel pijn geven bij het lopen. Want artritis zorgt ervoor dat uw voet hypergevoelig is. U kunt niet veel meer verdragen. Dan kunt u bij ons soelaas vinden. We maken niet alleen uw steunzool op uw maat, we kiezen ook de juiste hardheid voor uw delicate voeten.
 
Pijn bij senioren
Het natuurlijke slijtageproces in voeten en enkels zorgt ervoor dat spieren, pezen en ligamenten losser en zwakker worden. U verliest calcium waardoor uw botten brozer worden en het vetweefsel op uw voetzolen wordt dunner. Steunzolen ondersteunen de voetbeentjes, het materiaal van de zool simuleert het natuurlijke vet van de voet en verlicht de pijn van uitstekende beentjes en hielspoor. Steunzolen op maat ondersteunen de voetboog en zorgen voor een correcte voetgang. U loopt veilig en klachtenvrij.
 
 

Steunzolen voor diabetici

Diabetes kan aanleiding geven tot heel wat ernstige voetklachten: het beschermende vetweefsel van de voetzool verdunt, er is een slechtere bloeddoorstroming en verminderde gevoeligheid of neuropathie.
 
Diabetes kan aanleiding geven tot heel wat ernstige voetklachten: het beschermende vetweefsel van de voetzool verdunt, er is een slechtere bloeddoorstroming en verminderde gevoeligheid of neuropathie. Drukpijnen, chronische pijnlijke plekken en zweren ondervangt u best met steunzolen. Ze verlichten de pijn, beschermen gevoelige plekken en verminderen de kans op zweren.
 
 

Steunzolen voor sporters

Als u veel loopt of sport, worden uw voeten extra belast. Bent u er zeker van dat u uw voeten juist plaatst? Loop even over onze Digiscan, wij vertellen meteen of u ondersteuning kunt gebruiken. Of u nu problemen wilt voorkomen, pijnklachten verlichten of de prestatie verbeteren, als sporter hebt u zeker baat bij maatwerksteunzolen.
 
Als u veel loopt of sport, worden uw voeten extra belast. Bent u er zeker van dat u uw voeten juist plaatst? Loop even over onze Digiscan, wij vertellen meteen of u ondersteuning kunt gebruiken. Of u nu problemen wilt voorkomen, pijnklachten verlichten of de prestatie verbeteren, als sporter hebt u zeker baat bij maatwerksteunzolen.
 
Preventieve bescherming
De sportieve voet heeft het zwaar te verduren: maatsteunzolen beschermen de hiel, de voetboog en de voorvoet tegen de verhoogde druk en stress die lang lopen en sporten met zich meebrengen. Bij intensief sporten geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Zo hebben sporters met doorgezakte voeten of platvoeten een grotere kans op een hardnekkige scheenbeenblessure. Met een steunzool verandert de stand van het onderbeen. En dat helpt om de belasting op de spieren en de schenen te verminderen.
 
Verbeterde loopfunctie
Niet toevallig kiezen professionele atleten voor maatsteunzolen. Ze bevorderen een perfecte voetstand, waardoor beentjes, spieren pezen en ligamenten honderd procent efficiënt samenwerken en bewegen. Een goede steunzool verbetert uw loopfunctie.

    Vragen?

    Heeft u vragen of wenst u meer inlichtingen? Loop eens langs in De Voetzaak of laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u dan eerstdaags.